wtorek, 2 września 2014

Rozgrzewające leczo

Dziś mocno aromatyczny przepis przygotowałam,
I za gotowanie leczo z radością się zabrałam. 
Mnóstwo warzyw, kolorów, zapachów wam gwarantuję,
I moc energii razem z moim daniem przekazuję.

Aromatyczne leczo

Zapraszam do gotowania :)

Składniki na 2 porcje:

cukinia
papryka żółta i zielona
dwa pomidory
mała cebula
2 ząbki czosnku
20 dkg kiełbasy
przyprawo do leczo, sól, pieprz, oregano
dwie łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki wody

STARTUJEMY 

 1.
Cebulę, cukinię, kiełbaskę, pomidory kroimy w kostkę, paprykę i czosnek w paseczki.

2.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę oraz czosnek aż się zeszkli. Następnie dodajemy kiełbaskę. 
3.
Dodajemy paprykę i dusimy około 5 minut.
 4.
Dodajemy cukinię i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.

5.
Całość zalewamy pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz sosem przygotowanym poprzez połączenie 2 łyżek koncentratu pomidorowego z 1/2 szklanki wody. Doprawiamy solą, pieprzem,  ziołami oraz przyprawą do leczo.

6.
 Wszystko dusimy jeszcze 10 minut i gotowe.
Dotarliśmy do mety :) 
Wykładamy na talerz :)
Delektujemy się smakiem :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...