Dziś mocno aromatyczny przepis przygotowałam,
I za gotowanie leczo z radością się zabrałam.
Mnóstwo warzyw, kolorów, zapachów wam gwarantuję,
I moc energii razem z moim daniem przekazuję.
Aromatyczne leczo |
Zapraszam do gotowania :)
Składniki na 2 porcje:
cukinia
papryka żółta i zielona
dwa pomidory
mała cebula
2 ząbki czosnku
20 dkg kiełbasy
przyprawo do leczo, sól, pieprz, oregano
dwie łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki wody
STARTUJEMY
1.
Cebulę, cukinię, kiełbaskę, pomidory kroimy w kostkę, paprykę i czosnek w paseczki.
2.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę oraz czosnek aż się zeszkli. Następnie dodajemy kiełbaskę. |
3.
Dodajemy paprykę i dusimy około 5 minut. |
4.
Dodajemy cukinię i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. |
5.
6.
Wszystko dusimy jeszcze 10 minut i gotowe.
Dotarliśmy do mety :)
Wykładamy na talerz :)
Delektujemy się smakiem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz