niedziela, 8 lutego 2015

Sałata w towarzystwie kurczaka, awokado i prażonych orzechów

Sałata... niby każdy zna, a wciąż tak mało jest jej w naszych kuchniach. Może jest to czas, by ponownie wkupiła się w nasze łaski? Opcji jak jeść i kiedy jeść sałatę jest chyba nieskończenie wiele. Przepis, który znajdziecie poniżej świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, drugie śniadanie do szkoły, czy fantastyczna kolacja. Rozpieszczajmy nasze podniebienia zdrowymi smakami, zastępując nudne kanapki czy kaloryczne fast foody !



Mix sałat
pierś z kurczaka
awokado
pomidor
czarne oliwki
orzechy włoskie
oliwa z oliwek

Pierś solimy, pieprzymy, doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy w całości na patelni, co kilka minut obracając na drugą stronę.

Na drugiej patelni prażymy orzechy. W wersji FIT na suchej patelni. W wersji NA BOGATO na paleni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy orzechy i solimy szczyptą soli. Polecam chociaż raz skorzystać z tej drugiej opcji ;) Warto !

Do talerza wkładamy garść sałaty. Na sałacie układamy najpierw pokrojonego pomidora i oliwki. Następnie awokado i kurczaka pokrojone w plastry. Całość posypujemy orzechami. Na koniec polewamy oliwą wymieszaną z solą i pieprzem.



SMACZNEGO :)
A może zdradzisz, w towarzystwie jakich składników jest Twoja ulubiona sałata? 

Na odpowiedzi czekam w komentarzach :)

3 komentarze:

  1. Świetna sałatka. Taka kolorowa, wiosenna :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. hmm wygląda smacznie, koniecznie sama muszę wypróbować przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. prawdziwa bomba smaków i wartości!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...