poniedziałek, 23 marca 2015

Duet polsko francuski, czyli zapiekana gruszka w cieście

Nie każdy jest mistrzem w kuchni. Nie każdy ma serce i czas by przygotowywać desery i słodkości. Ale mówienie, że się do tego nie nadaje, albo nie ma talentu, to raczej też przesada. Dlaczego? Bo na wszystko  można znaleźć rozwiązanie ! Czy w dwadzieścia minut można przygotować pyszny deser? Oj Można ! Przekonaj się sam  :)



Potrzebujesz
opakowanie ciasta francuskiego
3 gruszki
1 jajko
2 kostki czekolady
pół cukru wanilinowy

Ciasto kroimy na 6 części. posypujemy cukrem wanilinowym. Układamy pokrojone w paski gruszki. Brzegi ciasta smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut, temp. 180 st.

Tak tak, to już cały przepis. Po wyjęciu możemy posypać, jeszcze gorące gruszki, kawałkami gorzkiej czekolady. Pięknie się rozpuszczą :)


SMACZNEGO :)

8 komentarzy:

  1. Jak niewiele potrzeba aby stworzyć coś pysznego :D Kiedyś często korzystałyśmy z gotowego ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hmmm pyszności! Aż ślinka cieknie:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana, szybkie zakupy, kilka minut w kuchni i można się cieszyć pysznym smakiem ;)

      Usuń
  3. Ale pyszności! Dobrze że akurat mam ciasto francuskie i gruszki które muszę wykorzystać :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastyczny deser! :) Lubię takie ekspresowe przepisy! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smaczne i szybkie w przygotowaniu czyli zestawienie idealne ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...