niedziela, 16 listopada 2014

Pełnoziarnisty hamburger z makreli

Nikomu z pewnością nie muszę tłumaczyć, jak ważnym składnikiem diety każdego z nas, są ryby. Często słyszę opinię, że ryby mają kiepski zapach, że dużo przy nich pracy. Pokaże Wam jak prosto i przyjemnie przygotować fantastyczne, pełnowartościowe śniadanie w wersji ekspresowej.

JEDZMY RYBY - a organizm Ci się odwdzięczy. Co więcej za takie śniadanie, które z pewnością starczy na 2 poranki, nie zapłacisz więcej niż 5 zł.


Potrzebujesz:
Filet z wędzonej makreli
1 ogórek kiszony
1 jajko
opcjonalnie łyżeczka majonezu / jogurtu naturalnego

Filet z makreli nie ma ości, a brak ości to mniej Twojego cennego czasu. W sklepach możemy znaleźć nawet już gotowy, przyprawiony. Kroimy go w kawałki, dodajemy pokrojoną w kostkę połówkę jajka i pokrojonego w kostkę ogórka.Wszystko mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Opcjonalnie majonezem lub jogurtem.

Bułkę pełnoziarnistą kroimy na pół, nadziewamy farszem rybnym, dekorujemy połówką jajka i plasterem ogórka.

Do dzieła - na 5 minut pracy stać każdego. Taką pastę możesz też przygotować wieczorem, włożyć do lodówki, a rano cieszyć się z pysznego śniadania. 



CZEKAM NA WASZE OPINIE !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...