poniedziałek, 15 grudnia 2014

Makaron tricolore z tuńczykiem, oliwkami i słodką kukurydzą

Pewnie nie raz dochodzisz do wniosku, że proste rozwiązania przynoszą najlepsze rezultaty, a inspiracje na domowy obiad można znaleźć nawet w firmowej kuchni.
Tuńczyk, oliwki, kukurydza i pietruszka... niby nic, prawda? A jednak tak wiele... Przekonałam się o tym, dzięki zapachowi, który roznosił się po całym piętrze w pracy.  Kilka milisekund zajęło mi podpatrzenie przepisu, a następnie przemycenie go do mojej domowej kuchni. Tobie też radzę spróbować :)


Potrzebujesz:
makaron
tuńczyka z puszki
kukurydzę
czarne oliwki
natkę pietruszki
sól, pieprz

Makaron gotujesz. Na patelni smażysz tuńczyka z pokrojonymi oliwkami i kukurydzą. Dodajesz do ugotowanego makaronu, zasypujesz dużą ilością posiekanej pietruszki. Do smaku sól, pieprz. I już. Danie gotowe. 


SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...