środa, 17 grudnia 2014

Szaszłyki z sosem jogurtowym

Zapraszam na mięsno warzywne szaszłyki z sosem jogurtowo koperkowym, podane z kawałkami cytryny :) 

Gdy w lodówce dużo warzyw masz,
Możesz wykorzystać je wszystkie na raz.
Kolory tęczy tym sposobem wyczarujesz,
Swych gości głębią smaku oczarujesz. 
A gdy wzbogacisz wszystko kawałkami kurczaka, 
Danie to zrobi z Ciebie kulinarnego cwaniaka :)


Zapraszam na mięsno warzywne szaszłyki z sosem jogurtowo koperkowym, podane z kawałkami cytryny :)

Do przygotowania dania potrzebujesz:
pierś z kurczaka zamarynowana w  pieprzu cytrynowym, soli, skorpina oliwą
pomidorki koktaljowe
cukinia
papryka
jogurt naturalny
przyprawy
kaperek

Na patyki od szaszłyków nabijamy po kolei wszystkie składniki. Pieczemy w piekarniku 200 stopni przez 25 minut.
Sos: Do jogurtu dodajemy sól, pieprz, posiekany koperek, może być czosnek.




ZAPRASZAM :)

2 komentarze:

  1. Bardzo fajne przepisy :)na pewno z któregoś skorzystam :) również zapraszam do mnie dopiero raczkuje http://beronika94.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie wróciłam z podróży po Twoim blogu :) będę zaglądać :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...