wtorek, 30 grudnia 2014

Pomarańczowa chmurka czyli galaretka inaczej

Robiąc zakupy w jednym ze sklepów, nad pomarańczami moje oczy ujrzały intrygujący przepis. Minimum składników, a efekt wydawał się nad wyraz interesujący. Dlatego też nie czekając długo do swojej listy zakupów dodałam:

2 pomarańcze
jogurt grecki (pół szklanki)
żelatyna (1 łyżka)
2 łyżki cukru brązowego


Przygotowanie:
1. Wyciśnij sok z pomarańczy, wlej do garnka i zagrzej z cukrem oraz żelatyną.
2. Sok zmiksuj z jogurtem. Przelej do kieliszków lub pucharków. Wstaw do lodówki na ok 2 godziny.

Całość udekorujmy plastrami pomarańczy :)

SMACZNEGO !

2 komentarze:

  1. A żelatyna? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za czujność :) żelatynę należy rozpuścić z sokiem pomarańczowym i cukrem :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...