środa, 22 kwietnia 2015

Francuskie sakiewki z pomidorkami i kurczakiem

Bardzo często, po ugotowaniu rosołu czy innej zupy zostają nam kawałki mięsa, z którym nie wiemy co zrobić. Ja nie lubię go smażyć do obiadu, dlatego ostatnio wykorzystałam mięso do przygotowania sakiewek z ciasta francuskiego. Super przekąska i pomysł na zagospodarowanie składników z lodówki :)



Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
mięsko gotowane np. z kurczaka
starty ser żółty 
pomidorki koktajlowe
sól, pieprz

Z ciasta wycinamy okręgi za pomocą dużej szklanki. Układamy w papilotkach (ja korzystam z silikonowych). Do środka wsypujemy ser, następnie mięsko i pomidorki. Posypujemy solą i pieprzem.

Pieczemy w piekarniku 25 minut w temp. 180 st.



 Dla łasuchów proponuję  FRANCUSKĄ GRUSZKĘ !

A Ty wolisz ciasto francuskie na słodko czy słono?

15 komentarzy:

  1. hmm jeśli ciasto francuskie to raczej na słono, chociaż słodkim też nie pogardzę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na imprezową przekąskę!

    OdpowiedzUsuń
  3. no to tymi sakiewkami mnie kupiałś :) muszę takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasto francuskie do tej pory jadłyśmy tylko na słodko ale taka wersja wytrawna wygląda równie pysznie :) No i często z obiadu zostają jakieś resztki, z których można by zrobić takie sakiewki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super pomysł :) I bardzo ładnie to wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  6. Aniu ale wspaniałe :-) super pomysł na fajne danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajne małe co nieco :) jadłabym!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Pomysłowe i pięknie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Też nie lubię marnować jedzenia. Bo z niczego można zrobić COŚ. Jak widać na załąćzonym obrazku ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj Malinka z tego co wiem, zawsze wyczarujesz z "niczego" coś pysznego ;)

      Usuń
  10. Słodkie te sakiewki :)
    Pozdrawiam,
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...