Gdy powtarzasz sobie "nie potrafię gotować", Ten przepis ma na celu mocno Cię zszokować.
Nie wymaga żadnych kulinarnych
umiejętności, A uraczy smakiem
wszystkich Twoich gości. Kurczak, chrupiąca panierka oraz przyprawy,
Zrobią z Ciebie kucharza - bez obawy.
1. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, przyprawę do kurczaka pikantną, szczyptę oregano, szczyptę soli i
drobno posiekany czosnek. Marynata ma być gęsta, więc nie używajmy zbyt
dużo oliwy. Piersi nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na godzinę.
2. Płatki rozgniatamy za pomocą np. wałka na mniejsze kawałki. Pierś dokładnie obklejamy płatkami i układamy na blaszce.
Pieczemy w piekarniku maksymalnie 20 minut.
3. Podajemy z ryżem i sałatką z rukoli, oliwek i pomidorków.
Polecam też inne przepisy na kurczaka :)
KURCZAK NA ZIELONEJ ŁĄCE
ORZECHOWA PIERŚ Z KURCZAKA
Jakiego kurczaka lubisz najbardziej?
KURCZAK NA ZIELONEJ ŁĄCE
ORZECHOWA PIERŚ Z KURCZAKA
Jakiego kurczaka lubisz najbardziej?
Potwierdzamy, że taka panierka jest mega pyszna :D Raz w życiu miałyśmy okazję spróbować i naprawdę bardzo nam smakował taki kurczak :)
OdpowiedzUsuńWygląda jak z super książki kucharskiej! I te piękne zdjęcia, potrawa była na pewno pyszna :)
OdpowiedzUsuńuśmiech wywołują u mnie takie słowa :)
UsuńCzy podczas pieczenia obracamy pierś? jak ustawić piekarnik - grzanie góra/ dół czy sama góra np.??
OdpowiedzUsuńPiersi nie obracamy. Ja piekę w opcji góra dól, na folii aluminiowej bądź papierze do pieczenia :)
UsuńTen kurczak wygląda mega apetycznie .
OdpowiedzUsuńświetny kurczak :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńteż tak robię i smakuje wszystkim, a szczególnie dzieciom:)
OdpowiedzUsuńRobiłem kiedyś takiego, był pyszny :)
OdpowiedzUsuńOd kiedy odkryłam rukolę, jadam ją w różnych zestawach, niekoniecznie obiadowych. Piękne zdjęcia !
OdpowiedzUsuńUwielbiam kurczaka w takiej formie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com/