czwartek, 16 kwietnia 2015

Kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z ryżem i sałatką z rukoli


Gdy powtarzasz sobie "nie potrafię gotować", Ten przepis ma na celu mocno Cię zszokować. Nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, A uraczy smakiem wszystkich Twoich gości. Kurczak, chrupiąca panierka oraz przyprawy, Zrobią z Ciebie kucharza - bez obawy.
 




1. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, przyprawę do kurczaka pikantną, szczyptę oregano, szczyptę soli i drobno posiekany czosnek. Marynata ma być gęsta, więc nie używajmy zbyt dużo oliwy. Piersi nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na godzinę. 
2. Płatki rozgniatamy za pomocą np. wałka na mniejsze kawałki. Pierś  dokładnie  obklejamy płatkami i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku maksymalnie 20 minut.
3. Podajemy z ryżem i sałatką z rukoli, oliwek i pomidorków.



Polecam też inne przepisy na kurczaka :)

KURCZAK NA ZIELONEJ ŁĄCE

ORZECHOWA PIERŚ Z KURCZAKA

Jakiego kurczaka lubisz najbardziej? 

11 komentarzy:

  1. Potwierdzamy, że taka panierka jest mega pyszna :D Raz w życiu miałyśmy okazję spróbować i naprawdę bardzo nam smakował taki kurczak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda jak z super książki kucharskiej! I te piękne zdjęcia, potrawa była na pewno pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy podczas pieczenia obracamy pierś? jak ustawić piekarnik - grzanie góra/ dół czy sama góra np.??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Piersi nie obracamy. Ja piekę w opcji góra dól, na folii aluminiowej bądź papierze do pieczenia :)

      Usuń
  4. Ten kurczak wygląda mega apetycznie .

    OdpowiedzUsuń
  5. też tak robię i smakuje wszystkim, a szczególnie dzieciom:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robiłem kiedyś takiego, był pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Od kiedy odkryłam rukolę, jadam ją w różnych zestawach, niekoniecznie obiadowych. Piękne zdjęcia !

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam kurczaka w takiej formie :)
    Pozdrawiam,
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...