środa, 6 maja 2015

Zupa krem z kukurydzy podana z solonym popcornem


Ja i zupy to jak dwa oddalone od siebie bieguny. Choć uwielbiam zupy jeść, niestety ale nie lubię ich przygotowywać. Jeśli zapytasz, dlaczego tak jest? Nie mam zielonego pojęcia. Ale oczywiście są pewne wyjątki. Jeśli przygotowanie takiego posiłku nie zajmie mi więcej niż 10 minut, mogę się poświęcić :D Jednym z pomysłów na mega szybką zupę, jest krem z kukurydzy. Prosta, szybka, smaczna - i o to chodzi :)




Składniki:
puszka kukurydzy
pół cebuli
ząbek czosnku
250 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
oliwa
sól, pieprz

Na oliwie smażymy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Wrzucamy odsączoną kukurydzę. Wszystko zalewamy gorącym bulionem i gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na krem. Podajemy z popcornem :)



Polecam wszystkim fanom zupy krem i miłośnikom kukurydzy !

20 komentarzy:

  1. Takiej zupki to ja nigdy nie jadłąm, fajny pomysł! A ten popcorn - bomba :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajna zupka a ten popcorn mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo ciekawa ta zupa, zjadłabym taką ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo ciekawa propozycja podania zupy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zakochałam się w Twojej zupie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawa propozycja na obiad i choć nie przepadamy za kukurydzą w nadmiarze to chociaż byśmy tej zupki spróbowały :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zupa ma intensywny smak, dlatego też sama mogę zjeść zaledwie małą miseczkę :)

      Usuń
  7. O! Ale fajny i bardzo ciekawy pomysł :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Aniu ale fantastyczna zupka. Ma tak piękny kolorek :-) no i z pewnością jest pyszna :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Kochana, za miłe słowo :)

      Usuń
  9. Świetne zestawienie zupy kukurydzianej z popcornem :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo kreatywne :) Nie można powiedzieć, że jedno... nie pasuje do drugiego :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kukurydza do potęgi w tym przepisie :)

      Usuń
  11. ale wspaniale się prezentuje zupka. piękny ma kolor! : )

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię kurkumę,dlatego zupa z jej dodatkiem musi być pyszna.natomiast z popcornem nigdy nie próbowałam-ciekawe;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. popcorn to ciekawy dodatek :) chrupie i fajnie łamie smak kremowej zupy !

      Usuń
  13. Zapachniało mi meksykiem. Jadłam tam pyszna zupe kukurydziana, chetnie spróbuje Według twojego przepisu. Czy znajdzie sie dla mnie miseczka pełna tego cuda :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Świetny post :)
    Zapraszam do siebie http://copolecacie.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Ciekawe połączenie, nawet bardzo ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...